Φούρνου

Ιμάμ: Αν και λαχανικό, απαιτεί ένα στιβαρό ερυθρό. Μια πλούσια Νεμέα, ένα Νοτιοϊταλικό aglianico, ακόμα και ένα Νοτιοαφρικάνικο pinotage είναι απαραίτητα προκειμένου να μην σκεπαστούν από την δύναμη του πιάτου.

Μουσακάς: Μια Νάουσα, ένα χαρμάνι από την Νότιο Γαλλία (grenache, syrah, mourvedre) η μια Rioja Crianza θα κοντράρουν την πληθωρικότητα, κόβοντας ταυτόχρονα την κρεμώδη αίσθηση του πιάτου.

Μπριάμ: Προτιμήστε ένα ελαφρύ κόκκινο όπως μια φρουτώδη Νεμέα η ένα Cabernet Franc από τον Λίγηρα, αλλιώς ένα πλούσιο ροζέ π.χ του Αμυνταίου.

Ντομάτες Γεμιστές: Ένα καλό λευκό η ροζέ που να διαθέτει ικανοποιητική οξύτητα. Εναλλακτικά μια ελαφριά Νεμέα.

Παστίτσιο: Δοκιμάστε το με ένα ελαφρύ, “απλό” Μπορντό η ένα φρουτώδες Pinot Noir από την Cote de Beaune.