Ami-Arn

Amigne:

Λευκή ποικιλία αρχαίας προέλευσης, που αναπτύσσεται στην περιοχή Valais της Ελβετίας. Δίνει ντελικάτα αρωματικά γλυκά κρασιά. Τα ξηρά είναι συνήθως βαριά.

Ancellotta:

Ερυθρή ποικιλία της Ιταλίας. Υπάρχει φυτεμένη και στην Ισπανία. Χρησιμοποιείται στην περιοχή της Emilia Romagna. Αναμιγνύεται με τις ποικιλίες Sangiovese και Lambrusco κυρίως για γλυκά κρασιά.

André:

Ερυθρή πρώιμη ποικιλία φυτεμένη στην Τσεχία και την Σλοβακία. Διασταύρωση των ποικιλιών Lemberger και St. Laurent.

Ansley’s Large Oval Black:

Συνώνυμο της ποικιλίας Marocain Noir.

Ansonica:

Ψευδώνυμο της ποικιλίας Insolia για την περιοχή της Τοσκάνης. Δίνει κρασιά μέσου βάρους με μικρή αλλά υφάλμυρη επίγευση.

Antibois:

Συνώνυμο της ποικιλίας Tibouren.

Antao Vaz:

Λευκή ποικιλία της Πορτογαλίας. Ποικιλία που αντιστέκεται στην ξηρασία και για αυτό είναι ευπροσάρμοστη στη περιοχή Alentejo. Δίνει κρασιά φίνα με επίμονα αρώματα.

Aragonêz:

Έτσι αποκαλούν την ποικιλία Tempranillo στην Πορτογαλία.

Aramon (Noir):

Ερυθρή ποικιλία στην περιοχή του Languedoc-Roussillon στη νότια Γαλλία. Ανάμεσα στο τέλος του 19ου αιώνα έως την δεκαετία του ’60, ήταν μια ποικιλία ιδιαίτερα δημοφιλή και αυξανόμενη εξαιτίας της φυλλοξήρας, μια και πρόκειται για μια ιδιαίτερα παραγωγική ποικιλία, χωρίς όμως εντυπωσιακά αποτελέσματα ποιότητας. Σήμερα δεν χρησιμοποιείται στον γαλλικό νότο. Φυτεύσεις υπάρχουν στην Αλγερία και την Αργεντινή, αλλά πουθενά δεν έχει την ανάλογη δημοτικότητα που είχε στο Languedoc-Roussillon.

Aramont:

Έτσι αποκαλούν την ποικιλία Tempranillo στην Πορτογαλία.

Arauxa:

Έτσι αποκαλούν την ποικιλία Tempranillo στην περιοχή Toro (Ισπανία)

Arbane/Arbanne:

Λευκή ποικιλία , σχεδόν εξαφανισμένη. Φυτεμένη στην περιοχή της Καμπανίας στην Γαλλία. Χρησιμοποιήθηκε στην παραγωγή σαμπάνιας. Σήμερα ο οίκος Moutard Diligent την χρησιμοποιεί (Moutard-Diligent Vielles Vignes) και σε πολύ μικρές ποσότητες οι οίκοι Aubry και Drappier.

Arbois:

Λευκή ποικιλία, φυτεμένη στην περιοχή του Λίγηρα και στην περιοχή του Jura. Είναι μια από τις ποικιλίες που μετέχει στη μίξη για τα κρασιά με ετικέτα Touraine.

Argaman:

Διασταύρωση των ποικιλιών Carignan και Souzao. Φυτεμένη στο Ισραήλ. Χρησιμοποιείται σε κρασιά της περιοχής μαζί με Cabernet Sauvignon.

Argant:

Ερυθρή ποικιλία , φυτεμένη σε Ισπανία και Γαλλία. Χρησιμοποιείται και σαν οινοποιήσιμη ποικιλία και σαν επιτραπέζιο σταφύλι.

Argossa:

Ποικιλία φυτεμένη στην Πορτογαλία.

Aribona:

Συνώνυμο της ποικιλίας Maceratino.

Aris:

Λευκή γερμανική ποικιλία. Έχει προέλθει από την διασταύρωση των κλώνων (Oberlin 716)F1 και Riesling 91.

Arriloba:

Λευκή γαλλική ποικιλία. Έχει προέλθει από την διασταύρωση των ποικιλιών Raffiat de Monade και Sauvignon Blanc. Επιτραπεί η καλλιέργεια της το 1960. Είναι φυτεμένη στην νοτιοδυτική Γαλλία στην περιοχή της Landes. Τα κρασιά που δίνει περιγράφονται ως πλούσια και σωματώδη.

Arinto:

Λευκή ποικιλία. Ονομάζεται Pederna στην περιοχή του Vinho Verde (Πορτογαλία) και Pedrena στην Galicia (Ισπανία). Προσαρμόζεται εύκολα σε διάφορα εδάφη και για την ανάπτυξη του χρειάζεται υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία. Παράγει κρασιά με πολύπλοκα και έντονα φρουτώδη αρώματα.

Arinto do Dão:

Συνώνυμο της ποικιλίας Malvasia. Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση με την ποικιλία Arinto, είναι διαφορετικές ποικιλίες.

Arneis:

Λευκή ποικιλία. Βρίσκεται στο Piemonte της Ιταλίας. Δίνει κρασιά αρωματικά ξηρά ή γλυκά. Στην περιοχή είναι γνωστή με το ψευδώνυμο Λευκό Nebbiolo.